mall 2017-06-14T22:00:42+00:00

Tumlarsafari med RIB båt – Äventyr på Kullaberg

Adress: Naturum Kullaberg, 263 77 Mölle Visa karta

Adress: Naturum Kullaberg, 263 77 Mölle

Följ med på Sveriges första valsafari.
I havet runt Kullaberg kan du ofta se tumlaren, den lilla tandvalen som ser ut som en delfin.
Se våra tumlare på nära håll och upplev Kullaberg vidunderliga natur från havet med spännande vikar och trolska grottmynningar ifrån vår RIB båt.

Vi träffas först i naturum. Här har ni möjlighet att se Kullabergsmarina liv i akvarium, klappa sjöstjärnor och se undervattensfilmer på Tumlare.
Vi går sedan ner till båtplatsen vid Paradise hamn, ute vid kullens spets, en vacker promenad på ca 5-10 min.
Förutom chansen att se tumlare kommer ni få se Kullabergs vidunderliga natur ifrån havet med spännande vikar och trolska grottmynningar. Själva båtturen tar ca 1h men räkna med 1,5h för hela aktiviteten.
Samling 30 min innan avgång inne i naturum. Förbokning rekommenderas.

NIMIS TUR
Förutom samma som vår ordinarie tur, åker vi här också bort till konstverket Nimis.
Ni får höra alla roliga historier om bygget och på vägen passerar vi också några av Kullabergs vackraste platser som Porten, Fågelskyddsområdet för Pilgrimsfalken och Söftingsgrottan, Kullabergs djupaste grotta.
ca 1,5h båttur, 2h för hela aktiviteten

KVÄLLSTUR
En fantastisk tur som utgår ifrån Mölle hamn. Det här är vår längsta tur och den tur som det är störst chans att se tumlare på.
Upplev Kullabergs magiska kustlinje i kvällsljuset, Njut av lugnet ute på havet och ofta har vinden lagt sig vilket gör det lättare att få syn på tumlarna.
Den här turen passar också er som är rörelsehindrade då det är väldigt lätt att ta sig till och i båten.
Samling vid Kullabergsguidernas beachflagga i Möllehamn, (föranmälan krävs) ca 1,25-1,5h båttur

Tumlarsafarin inställs vid för blåsigt väder. Turerna kan också istället utgå ifrån Mölle eller Arild beroende på vindriktning. Blir det aktuellt kommer ni få reda på det senast dagen innan. Ni får låna flytvästar av oss. Tänk på att vägen till Paradisehamn är bitvis brant och ej asfalterad.
Nimisturen kan vid fel vindförhållande ändras till en vanlig tur.

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

Falknästet

Avstånd: 3 meter
Längst ut på Kullaberg 70 m.ö.h. och med utsikt över klipporna och Kattegatt ligger Falknästet, ett av Sveriges häftigaste rum. Ett unikt rum där ni sover i en rund säng som hänger ifrån taket med första parkett till solnedgången.